Barnekretsturnstevnet 2018 i Steinkjer

Postet av Jostein Listou den 25. Jan 2018

Årets Barnekretsturnstevne går av stabelen lørdag 21. og søndag 22. april i Steinkjerhallen. Dette er ett av årets store høydepunkter for turnerne, og vi anbefaler alle å melde seg på. Noen av oss har vært med på dette flere ganger før - det blir ikke ordentlig vår før vi har vært på BKTS :-)

Men hva er et Barnekretsturnstevne? Her er et kjapt overblikk:

BKTS er først og fremst moro! På dette stevnet er det ingen konkurranser, ingen konkurransenerver, ingen som skal tape og ingen som skal bli skuffet. Det viktigste med å reise på BKTS er å ha det gøy, bli bedre kjent med de andre på partiet, bli bedre kjent med de andre i klubben. Tempoet er ganske lavt, slik at vi får med oss alle gjennom programmet.

Stevnet arrangeres hver vår, vanligvis i slutten av april, av en av klubbene i Nord-Trøndelag.

Stevnet har noen høydepunkter:

  1. Medaljer! For hvert stevne får turnerne en medalje. På det andre, fjerde og sjette stevnet får de i tillegg et lite merke til å feste på medaljen. Bronse, sølv og gull. Fra og med det sjuende året blir en ropt opp og får andre premier i tillegg. Turnerne kan være med fra det året de fyller sju og til og med det året de fyller 18, så det blir mange medaljer.
  2. Defilering - eller stilig innmarsj! På lørdagen er det vanlig at vi stiller opp og går i tog gjennom sentrum i byen der stevnet arrangeres. Som på 17. mai er det korps og flagg. Defileringen ender inne i hallen, der det er velkomstord fra ordføreren og lederen i turngruppa i arrangørklubben. På søndagen er ruta mye kortere, da stiller vi opp utenfor hallen og marsjerer rett inn. Når vi står oppstilt inne i hallen er det velkomsttale fra lederen i Turnkretsen og lederen i idrettslaget. Alle som har vært med på sju eller flere stevner blir ropt opp og kommer fram for å få ekstra oppmerksomhet - plaketter, medaljer eller diplomer.
  3. Trening og oppvisning. Hver klubb skal ha en oppvisning på søndagen. Store klubber kan ha to oppvisninger. Hver klubb får 8 minutter til å vise turning, dans og akrobatikk. Alle er med på oppvisningen! Her er ingen utenfor :-) På lørdagen er det trening til oppvisningen.
  4. Turnverksted! Ingen rekker å prøve ALLE apparatene på EN vanlig trening - men det rekker vi på BKTS! Alle apparatene står framme, alle kan prøve alt, og det står trenere og hjelper til over alt! Gutter på jenteskranke? Jenter på bøylehest? Tut og kjør :-)
  5. Moro på kvelden! Når alle er ganske slitne etter turnverkstedet er det på tide med litt lørdagsgodt og underholdning. På de fleste stevnene er det disco, men det er også vanlig med andre typer underholdning - gled dere!
  6. Mat! Alle turnerne får lunch lørdag og søndag, og middag på lørdagen.
  7. Ingen konkurranse, sa du? Joda, noe er det: Hver klubb kan stille med det vi kaller en særtropp. Dette er en gjeng som har øvd inn et eget oppvisningsprogram på forhånd, som de viser i en konkurranse på lørdagen. Det er stor stas å vinne særtroppkonkurransen, så her legger lagene inn mye krutt, og det er mye show og action å se!
  8. Overnatting! Vi stabler en skole full av luftmadrasser og sover så som små og store steiner. Som regel er alle så fulle av opplevelser at når kvelden kommer blir det fort stille. Alle partiene har med noen ledsagere som tar hånd om turnerne. Dette går alltid bra :-)

Meld på turneren din til BKTS i dag! Vi i Stjørdals-Blink har en tradisjon for å stille med den største gjengen av alle klubbene. Dette er fordi vi har det så artig at vi vil være med år etter år :-)Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.