Barnekretsturnstevnet - og oss :-D

Postet av Jostein Listou den 25. Jan 2017

De fleste har vel nå hørt at vi skal arrangere Barnekretsturnstevnet i april, og vi som har vært med på noen stevner fra før har ganske god oversikt over hva som skal skje.

Men - alle har ikke vært med før, så her kommer et forsøk på å gi en liten oversikt over hva BKTS er, og hva det betyr for oss som arrangørklubb.

1. Hva BKTS er

BKTS er først og fremst moro! På dette stevnet er det ingen konkurranser, ingen konkurransenerver, ingen som skal tape og ingen som skal bli skuffet. Det viktigste med å reise på BKTS er å ha det gøy, bli bedre kjent med de andre på partiet, bli bedre kjent med de andre i klubben. Tempoet er ganske lavt, slik at vi får med oss alle gjennom programmet.

Stevnet arrangeres hver vår, vanligvis i slutten av april, av en av klubbene i Nord-Trøndelag.

Stevnet har noen høydepunkter:

 1. Medaljer! For hvert stevne får turnerne en medalje. På det andre, fjerde og sjette stevnet får de i tillegg et lite merke til å feste på medaljen. Bronse, sølv og gull. Fra og med det sjuende året blir en ropt opp og får andre premier i tillegg. Turnerne kan være med fra de fylle sju og til og med det året de fyller 18, så det blir mange medaljer.
 2. Defilering - eller stilig innmarsj! På lørdagen er det vanlig at vi stiller opp og går i tog gjennom sentrum i byen der stevnet arrangeres. Som på 17. mai er det korps og flagg. Defileringen ender inne i hallen, der det er velkomstord fra ordføreren og lederen i turngruppa i arrangørklubben.
  søndagen er ruta mye kortere, da stiller vi opp utenfor hallen og marsjerer rett inn. Når vi står oppstilt inne i hallen er det velkomsttale fra lederen i Turnkretsen og lederen i hovedlaget. Alle som har vært med på sju eller flere stevner blir ropt opp og kommer fram for å få ekstra oppmerksomhet - plaketter, medaljer eller diplomer.
 3. Trening og oppvisning. Hver klubb skal ha en oppvisning på søndagen. Store klubber kan ha to oppvisninger. Hver klubb får 8 minutter til å vise turning, dans og akrobatikk. Alle er med på oppvisningen! Her er ingen utenfor :-) På lørdagen er det trening til oppvisningen.
 4. Turnverksted! Ingen rekker å prøve ALLE apparatene på EN vanlig trening - men det rekker vi på BKTS! Alle apparatene står framme, alle kan prøve alt, og det står trenere og hjelper til over alt! Gutter på jenteskranke? Jenter på bøylehest? Tut og kjør :-)
 5. Moro på kvelden! Når alle er ganske slitne etter turnverkstedet er det på tide med litt lørdagsgodt og underholdning. På de fleste stevnene er det disco, men i år har vi valgt å ha et forrykende show (hemmelig foreløpig) og en råkul konsert (hemmelig det også) - gled dere!
 6. Mat! Alle turnerne får lunch lørdag og søndag, og middag på lørdagen.
 7. Ingen konkurranse, sa du? Joda, noe er det: Hver klubb kan stille med det vi kaller en særtropp. Dette er en gjeng som har øvd inn et eget oppvisningsprogram på forhånd, som de viser i en konkurranse på lørdagen. Det er stor stas å vinne særtroppkonkurransen, så her legger lagene inn mye krutt, og det er mye show og action å se!

2. Hva betyr BKTS for oss som arrangørklubb?

 • Vi får vist fram klubben vår! Vi er mange, vi er flinke og vi får alle klubbene til å trives. Vi har blitt en av de største klubbene i Nord-Trøndelag, og har hatt den største toppen på flere av stevnene vi har vært med på. At vi nå lager tidenes beste stevne viser at Stjørdals-Blink Turn er en kjempebra klubb :-)
 • Vi får vist fram byen vår! Stevnet foregår i sentrum, og en del av publikum kommer til å utforske det byen har å vise fram
 • Vi må jobbe dugnad! Dette skal bli tidenes beste stevne, og hvis alle stiller opp og jobber, så blir det mindre jobb pr. person, og mye artigere. Bli kjent med andre foreldre i klubben - det er utrolig mange hyggelige folk du ennå ikke har pratet med :-)
 • Vi tjener penger til klubben! Når stevnet er over sitter vi forhåpentligvis igjen med et bra overskudd - og dette går direkte tilbake til ungene våre. Turngruppa sløser ikke med pengene - alt vi har går til å gjøre turntilbudet best mulig. Vi trenger stadig nytt utstyr og nye apparater. Trenerne våre trenger kursing for å bli enda bedre. Kanskje får vi en egen hall en gang...
 • Vi må sove hjemme :-( Overnatting på stevne er kjempeartig, men gjestene våre bruker opp hver eneste overnattingsplass Stjørdal har å by på, så denne gangen blir det soving i egen seng
 • En kjempeanledning til å sveise klubben enda bedre sammen! BKTS betyr veldig mye for fellesskapet og kulturen i Turngruppa. Når vi i tillegg får arrangere selv, blir det enda bedre :-)

Gled dere - dette blir topp!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline